Ana Sayfa Güncel 14 Nisan 2022 584 Görüntüleme

Doğum Haritası Hesaplama Sistemi Ücretsiz Natal Harita

Gök haritaları zamana göre değişse de, doğum haritası belli bir zaman dilimine özel gökyüzünün bir resmi olduğu için değişmez ve sabittir.

Gök günlüğü denilen tablolar belli tarih ve konumlara göre Güneş ve diğer gezegenlerin pozisyonlarını tespit etmek için kullanılan çizelgelerden oluşur. Bu bilgileri inceleyerek, gezegenlerin konum ve derecelerini görebilirsiniz fakat, gerek harita hesaplaması yapmak ve gerekse astrolojik işaretleri okuma ve yorumlama kısmında çaresiz kalabilirsiniz. Haritadaki işaretlerin okunması sadece yeterli astroloji bilgisine sahip kişilerce yapılabilen zorluk derecesi yüksek bir iştir. Böyle bir hizmet için uzman astrologlardan profesyonel danışmanlık hizmeti alabilir ya da sitemizdeki doğum haritası tespit etme aracından yararlanabilirsiniz.

Uzun süre önce astrolojiyi iyi bilenlerin gök günlüklerinden yararlanarak binbir emekle çıkardıkları doğum haritalarını, günümüzde teknolojik destek sayesinde kesin bir doğrulukla hesaplamak ve pozisyon ve açıların anlamlarını incelemek mümkün hale geldi.

Astroloji sahasında uzman olmamanız halinde de şahsınıza ait son derece detaylı natal haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için yalnızca doğum anınıza ilişkin tarih bilgilerini ve doğduğunuz şehrin enlem/boylam bilgilerini forma girmeniz yeterli. Haritamı hesapla butonunu tıklamanız halinde derhal haritanızı görebilirsiniz.

Yıldız haritaları çıkarılırken gereken verilerin doğruluğu büyük öneme sahiptir ki, bazen bir iki dakikalık farklılığın bile tüm astrolojik yerleşimi yanlış çıkaracağını bilmek gerekir. Astrolojik haritaların oluşturulabilmesi ve açıklamalarının yapılabilmesi için, doğum tarih ve saatinin tam olarak bilinmesi gereklidir. Sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası hesaplama programı da, saat ve dakika şeklinde gireceğiniz bu verilere göre kişiye özel astrolojik doğum haritası sonucunu detayları ile birlikte vermektedir.

Kabaca tarif edersek ücretsiz natal (doğum) haritalar astroloji ilminde uzmanlaşmış kişilerin sahip oldukları bilgilerin teknoloji yardımıyla bilgisayar programlarına aktarılarak sunulan türüdür.

Doğum (Natal) haritası bir kimsenin doğduğu anda bulunduğu şehre göre astrolojik tesiri olan yıldız ve gezegenlerin pozisyonlarını görmemize olanak sağlayan bir haritadır.

İnternette yayın yapan birçok ücretsiz doğum haritası servisi olduğunu görüyoruz. Bu hizmetlere baktığımızda, kimilerinin sadece işaret ve sembollere yer verdiğini, fakat bunların hangi yön ve alanda yorumlanacağını herkesin anlayacağı biçimde açıklamakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Oysa ki astrolojiyi yeterli düzeyde bilmeyen kişiler yorumlu doğum haritası sonuçlarını görmek isterler. Bu nedenledir ki astroasist.com olarak kolay anlaşılır yorumları içeren bir ücretsiz doğum haritası uygulaması olarak yayın yapıyoruz.

Doğum haritası hesaplaması hayli teknik bilgi gerektiren, herkes tarafından yapılamayacak bir iştir. Bu nedenle astroloji uzman olmayanların kişisel astrolojik haritasını çıkarması, gerekli astrolojik bilgilere sahip olmadan olasılık dahilinde değildir. Sevindirici olan şu ki, günümüzde bu hesaplamaları kolaylıkla yapabilen bilgisayar destekli yazılımlar kodlanmıştır. Biz de uygulamamızı kendi natal haritanızı en hızlı şekilde çıkarmanız için yayına aldık.

Doğum haritalarındaki gezegen yerleşimlerinin yoruma bağlı kısımları olsa bile, aslında astrolojinin belli kuralları içerisinde aynı manaları ifade eder. Bundan dolayı bire bir olmasa bile aynı kişiye ait farklı doğum haritası sonuçları çok benzer ifadelerden oluşur.

Detaylı Yükselen Burç Yorumlu Açıklamalı Servis

ASC (Ascendant) tespiti için gök günlüğü çizelgelerinden faydalanılır. Bu kaynaklar astrolojiyi bilmeyenler için anlaşılamayan karmaşık bilgilerden oluşur. Bu verilerden tam olarak yararlanmak için astrolojik manada uzmanlık seviyesinde bilgi ve deneyim sahibi olunması gerekmektedir. ASC (Ascendant) hesaplamada kesin ve güvenli yöntemlerin başında uzman bir astrologtan yardım almak ve çeşitli yazılımlar kullanmak gelir. Bizim yazılımımızı da bu konuda güvenle kullanabilir, yükselen burcunuzu ASC (Ascendant) kesin bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Her zaman doğru bilgi vermeyen internette yükselen hesaplama metotları araştırırken bir birine benzeyen tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun bulunması konusunda kesin bir netice ortaya koyan bu şekilde basit bir yükselen burç hesaplama çizelgesi bulunmamaktadır ne yazık ki. Gördüğünüz bir cetvelde, doğum yerine yer verilmiyor ve sadece Güneş burcu ve 2 saatte bir yükselen sıralaması yapılmışsa itibar etmeyin. Çünkü gerçek yükselen burç hesaplama işleminde doğum yeri bilgisi, yerel saat farkı ve haliyle ileri/geri saat uygulaması hesaba katılmalıdır.

Yükselendeki burcun ne anlam taşıdığı ve hangi özellikleri kattığı, hesaplamayla birlikte çıkan bilgilerle beraber verilmektedir. Bu ilk evin önemi esas burçtan bile fazladır diyenler azımsanamayacak çoğunluğu oluşturuyor. Çünkü haritanın ilk evi bulunduğunda tüm ev konumlarının diğer ayrıntıları da hesaplanabilecektir. Harita okumalarında tahminler mutlak surette yükselene göre yapılır. Bu da ilk evin yüksek önemini ispatlayan yeterli bir göstergedir. Doğduğunuz şehir ve doğum saatinize ilişkin bilgilerle mutlaka yükselen konumunuzu tespit edin. Bu tespit, kendinizi daha iyi tanımanızı, insanlara nasıl bir imaj verdiğinizi hızlı bir şekilde bilme olanağınızı arttırır.

Yükselen burç tam olarak doğum saatinizde bulunduğunuz lokasyona göre, doğu yönünde yükselmekte olan burca izafe edilen isimdir. 12 evden oluşan sisteme göre tertiplenmiş olan natal haritanızdaki ilk evinizdir. İnsanlar çoğunlukla kendilerini Güneş (dış) burçlarına göre ifade ediyor olsalar da, dışarıdan bakılınca dışarıdan bakılınca daha farklı şekilde görünebilirler. Çünkü dışarıya verdiğimiz izlenim en fazla yükselen burcumuz ile ilgilidir.

Bilindiği gibi, Güneş ışıklarından daha fazla faydalanmak maksadıyla belirli dönemlerde saatler ileri/geri alınırlar. Son dönemlerde bizim bölgemizde bu yöntem sonlandırılmış olsa da, yükseleni hesaplanacak kişinin doğum yılında bu uygulamanın var olup olmadığı tespit edilmeli ve tüm hesaplama bu parametreye göre şekillendirilmelidir.

Sitemizin hesaplama sistemiyle, herhangi bir astroloji bilgisine ihtiyacınız olmaksızın 1. Ev konumunuzu tespit edebilirsiniz. İzleyeceğiniz yöntem çok basit. Tabi ki doğum saatinizi net bir şekilde bilmeniz şartı ile. Sitemizdeki yükselen burç bulma kısmına, doğum saatinizi doğduğunuz lokasyonu yazın, devamında aktifleşen yükselen burcumu hesapla butonunu tıkladığınızda sonucu görebileceksiniz.

Güneş Burcu Hesaplama Güneş Burcu Nasıl Hesaplanır?

Burcunuzdaki Güneş doğal karakterinizi ve yaşamınızın olağan süreci içerisinde değişmeden devam eden ana özelliklerinizi tanımlar. Bu özellikler sizin aslında dışarıya bakan içten gelen özelliklerinizdir. Esasen bir güç kaynağı olan Güneş, Güneş Sistemi’nin merkezinde yer alır ve aynen bu şekilde burcunuzdaki Güneş de benzeri olmayan şahsi merkezinizi belirtir. Özelliklerinizi daha iyi bilmek için websitemizdeki burç tespit etme sisteminden yararlanabilirsiniz. Güneş, astrolojideki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, doğum haritalarında da en fazla önemli görülen güçtür. Bu güçlü etki, iç dünyanızla ve yaşamınız boyunca ne şekilde gelişim gösterdiğinizle bağlantılandırılır. Kabiliyetlerinizi dış dünya ile nasıl etkileşime soktuğunuzu ortaya koymakla beraber sahip olduğunuz değerlerin, amaçladığınız şeylerin ve içsel benlik duygunuzun ana yapısıdır. Orta yaşların arkasından, Güneş burcunun etkisi güçlenir çünkü ilerleyen yaşlarda, gerçekte kim olduğunuz konusunda kendinizi daha iyi anlama fırsatı bulursunuz.

Ay Burcu Yorumlamada Burç ve Gezegenlerin Anlamı

Çoğu astrolojik hesaplamada olduğu gibi, Ay burcunun bulunması için de doğum bilgilerinin dakika bazında bilinmesi şartı vardır. Bu bölümün doğruluğu büyük öneme sahiptir, çünkü yalnızca küçük bir saat farklılığı değişik bir burca işaret edebilir, bu yüzden emin olmak adına kesinlikle özenli olunması gerekir. Kesin saat bilgilerine sahip olduğunuzda, sitemizdeki gibi gelişmiş bir çevrimiçi hesaplama uygulaması sağlıklı sonuca ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

Ay’ın sembolik anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde dolaşması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, doğum haritamızdaki Ay da kendimizi korurken seçtiğimiz yöntemleri, kendimizi nasıl güvende ve rahat tuttuğumuzu gösterir.

Duygusal alanlardaki birçok konuda tesirli olan Ay’ın natal haritadaki yeri astroloji alanındaki uzmanların özellikle inceledikleri başlıca konulardandır. Natal haritada, Ay’ın burçlara göre konumu, bilhassa dış dünyaya içgüdüsel olarak nasıl tepki verdiğimizi ortaya çıkarır.

Haritamızdaki Ay burcu dış dünyadan görülemeyen konuları yönetiyor olmasından dolayı duygu dünyamızla alakalı birçok konu Ay burcumuzla tam olarak alakalıdır ki, keyfine vardığımız konular ve alışkanlıklarımız dahi burçlardaki Ay’ımızın tesiri altındaki konulardandır. Doğrudan hislerimizi etkilemesi nedeniyle hayatımızın bütün yönlerini tam manasıyla etkisi altına alabilir ancak, her şeyden önemlisi kurduğumuz ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Haritamızdaki Ay burcu özellikle sevgi alanındaki beklentilerimizi, beslenme türümüzü ve duygusal yönden rahata erme yöntemlerimizi de belirler.

Şahsınızın yahut da doğum tarihini bildiğiniz birinin duygusal dünyasını keşfetmek için, internet sitemizdeki Ay burcu bulma programını kullanabilirsiniz. Şayet haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenme merakı içerisindeyseniz doğum tarih ve saatinizi formdaki bölümlere girmeniz gerekiyor. En son olarak hesaplama butonuna tıklayın. Ay burcunuz derhal hesaplanacaktır. Şayet başka bir insana ait Ay burcu konumuna göz atmak isterseniz ilgili kişiye ait doğum saatini, Ay’ın anlık pozisyonunu bilmek istiyorsanız bugüne ait zaman bilgilerini hesaplama formuna girmeniz gerekiyor. Bu sayede o tarih ve saate ait Ay’ın bulunduğu burcu ve o pozisyonda ne anlamlarının olduğunu görebilirsiniz.

Merkür Burcu Hesaplama Merkür Burcu Nasıl Hesaplanır?

Merkür konumumuz düşünce tarzımızı, nasıl yazdığınızı ve sosyal hayatta nasıl konuştuğunuzu yönetir. Bulunduğu burca göre Merkür’den aldığınız etkiyi görebilmek için Merkür burcu öğrenme programımız aracılığı ile bu tespiti yapmanız gerekir. Natal haritada Merkür, kalıpları derleme, bilgileri bir araya getirme ve dış dünya ile temasa geçme şeklimizi temsil eder. Bir burçtaki Merkür’ümüz iletişim tarzınızı belirlediğinden ve düşüncelerimizi şekillendirdiğinden dolayı, hayatımızın her yönünde etki sahibidir. İlk tanıştığımız kişinin, aslına bakarsanız Güneş’in bulunduğu burcu ile değil, Merkür burcu ile karşılaşırız. Tüm burçlarda yorumlaması farklılık gösteren Merkür burcumuz, zeka potansiyelimizi ve bu zekamızı ne yönde kullandığımızı gösterir.

Venüs Burcu Nedir? En İyi Venüs Burcu Hesaplama Servisi

Venüs gezegeni hiç durmadan hareket ederken, 24 saatlik dilimde aşağı yukarı 1° lik yol kateder. Bu, bir burçta ortalama bir ay konakladığı manasına gelir. Bununla birlikte on sekiz ayda bir defa retro hareketi yapar ki, Venüs’ünüzün konumunu belirlemenin en kestirme yolu doğum haritasından yararlanmak ve doğum anınızda hangi burçta olduğunu görmek için çevrimiçi bir Venüs burcu hesaplayıcısı kullanmaktır. Venüs burcu değerleri açıkladığından estetik ve parayla ilişkilerimizi düzenler. Astrolojik açıdan daha önemlisi, Venüs işaretlerimiz bize sevgiye bakışımızı, nasıl şefkat gösterdiğimizi, nasıl bir aşık olduğumuzu ve daha fazlasını anlatır. Sevgilinizle aranızdaki uyumluluğu anlamak için Güneş burcu astrolojisini kullanmak sıkça kullanılan bir yoldur ancak, Venüs burcu yorumu tam manasıyla aşkı anlamanın daha etkili bir yöntemidir.

Mars Burcu Ücretsiz Hesaplama

Diğerlerine göre Mars yüksek hızda hareket eden gezegenlerden biridir ve hangi zaman diliminde gerileme hareketi yaptığına göre iki ila yedi aylık süre zarfında burçlar üzerinde etki sahibidir. Astrolojik verilere göre Mars’ın tüm zodyak boyunca hareket etmesi ortalama iki yıl sürer. Bu 2 yıllık süreyi tam olarak saptayabilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre farkındalığınızı geliştirirseniz, ilerideki Mars etkisinde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yöntemleri kullanarak yönlendireceğiniz ile alakalı ipuçları alabilirsiniz. Mars burcunuzun özelliklerini öğrenmek, harekete geçme yönteminiz ve motivasyon kazanmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylerle alakalı bilgi verir. Bu bilgi, enerji düzeyinizi artırmanıza ve hayatınızı daha kolay hale getirmenize imkan tanıyabilir. Mars pozisyonunuzu kolayca öğrenmek için Mars burcu hesaplama uygulaması kullanabilirsiniz.

Detaylı Jüpiter Burcu Hesaplama ve Yorumlama

Jüpiter’in bulunduğu burç sizinle alakalı normalde bilinenden daha fazla şey söyler, algınızın açıklığını ve bilincinizi yükseltme yollarını gün yüzüne çıkarır. Genişlemeyi sembolize eden Jüpiter genelde bu özelliği ile birlikte üst düzeyde doğruluk ahlakı da getirir. Jüpiter’in yer aldığı burcu anlamış olmanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de yardımcı olabilir. Jüpiter’in hangi burçta olduğunu öğrenmenin birden fazla yolunu kullanabilirsiniz. Bir astroloji programından yararlanarak küçük bir işlemle Jüpiter’inizi kolayca hesap edebilirsiniz, tabiki doğuma ilişkin verilerinizi bilmek durumundasınız. Bununla birlikte Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihlere ​​de göz atabilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız elinizdeyse Jüpiter’inizin bulunduğu burcu bu şekilde de görebilirsiniz. Şayet içerdiği manalarla birlikte bu konuma ayrıntılı bir şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızdan faydalanabilirsiniz.

Hassas Satürn Burcu Hesaplama Servisi

Haritalarda, Satürn’ün konumlandığı burç, sınırlandığımız alanları, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi işaret eder. Satürn burcu, sorumluluklarımıza nasıl yaklaştığımızı açıklayabilir ve bununla birlikte, normal olarak açıklayamadığımız ve üstelik kişiliğimizin bir parçası olarak kabullendiğimiz özellikleri de gösterir. Satürn, uzun sürede devir yapan bir gezegen olup, burçların her birinde yaklaşık iki yıl altı ay konaklar ve doğduğunuz andaki burca geri gelmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. İşte bu ana Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir olgunluk sürecidir. Bu, aynı yaştaki insanların birbirine yakın yaşam dersleri aldığı manasına gelir. Websitemizde yer alan Satürn burcu hesaplama yazılımı vasıtasıyla Satürn burcunuzu anlayabilirsiniz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.