Ana Sayfa Güncel 8 Mart 2022 296 Görüntüleme

Çelik Nargile Nedir?

Nargile her kullanıcının zevkine uygun olan nargile takımı modelleri farklı olabilir. Bu nedenle en iyi çelik nargile takımları kişiden kişiye farklı özelliklere sahip olabilir. Modellerde fark yaratan unsurlar arasında şişe tasarımı, mızrak tipi, tepsi ve rüzgarlık deseni yer almaktadır. Metal aksamlı nargile modellerine çelik nargile denir. Bir nargile tamamı çelikten yapılmaz ancak nargilelerin ana gövde kısımları metaldir ve bu metal malzemeler genellikle çelik, pirinç, nikel veya dökümdür. Nargile malzemeleri büyük çoğunluğu çelik veya dökümden yapılır, bardaktan çıkan kısma nargile gövdesi denir ve leğene yükselir. Genelde nargile gövdelerini çelikten üretiyoruz. Çelik dayanıklı, paslanmaz ve şıktır. Pek çok işlemden geçen çelik malzemeler, son şekli verildikten sonra parlak bir görünüm kazanır. Cama entegre edilen çelik malzemeler oldukça modern ve dayanıklıdır. Çeliğin en temel özellikleri oksitlenme ve paslanma yapmaz, bunun dışında hepimizin bildiği gibi çelik çok güçlü bir malzemedir. Bunların dışında pürüzsüz yüzeyi sayesinde temizlenmesi kolaydır.

Nargile Nasıl Çalışır

Nargile tiryakisi mızraktan nefes aldığında;

Nozuldan üflenen havanın oluşturduğu basınç, yanan közlerin ısısı nozul üzerinde tütün dumanı şişe bölümüne iniyor. Suyun içinden aromalı nargile tütünü dumanı geçer. Suyun içinden geçerken soğuyan duman şişede birikir ve bir mızrak vasıtasıyla içiciye ulaşır. Bu arada, nargile suyu, tütün dumanından katranı filtreler ve suyun en büyük avantajlarından biridir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.