Ana Sayfa Güncel 8 Şubat 2022 330 Görüntüleme

İş Ararken CV Hazırlamanın Önemi

İş ararken CV hazırlamanın önemi. En etkili iş arama yollarından en önemlilerinden birisi kesinlikle CV net doğru bilgiler ve sağlam referanslar ile doldurmaktır. Nasıl ki adımızın bilgilerimizin olduğu bir kimliğe sahipsek cvmiz de bizim kariyer kimliğimizdir. Kişisel bilgileriniz yetenekleriniz eğitimleriniz aldığınız eğitimler sertifikalar bilgisayar bilgeleriniz kullanmış olduğun programlar aldığınız başarı ödülleri vs. gibi bilgileri sayfalarca olmayacak şekilde bir iki sayfa ya ne anlaşılır açıklayıcı bir anlatımla yazmanız gerekir.

İş Ararken CV Hazırlamanın Önemi

İş dışında gönüllü olarak yaptığınız faaliyetlere de cv de kısaca yer vermekte fayda vardır. Hobileriniz den varsa yazılarınızdan bahsedebilirsiniz. Yalnız unutmayın gezmek televizyon izlemek gibi aktiviteler hobi değil ‘’yaşam tarzıdır’’ lütfen onları hobi olarak yazmayalım. Cv özgünlüğü anlaşılırlığı ve doluluğu sizi diğer adaylardan bir adım öne çıkaracaktır. Ayrıca iş ilanları için işiniz burda web sitesine de göz atabilirsiniz.

Cv nizi sektör ve birimlere uyabilecek şekil de esnek yazmaya çalışın. Şirketlerin personel ihtiyaç ve konumları farklı farklı olacağından dolayı cv nizde değişiklikler yapmanız gerekebilecektir

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.