Ana Sayfa Sağlık 1 Eylül 2021 762 Görüntüleme

Hamilelikte Cinsel İlişki Pozisyonları

Anne ve baba adaylarının hayatlarının en heyecanlı ve stresli anlarından biri olan hamilelik sürecinde iki tarafında rutinleri tamamen değişir ve bebek odaklı bir dönem başlar. Değişen rutinlerden biri de seks hayatıdır ve anne baba adaylarının hamilelikte cinsel ilişki konusunda kafalarında birçok soru işareti olur.

Çok sayıda çift hamileliğin ilk aylarında cinsel ilişkiye girmekten kaçınırlar ve bebeğe zarar vermekten korkarlar. Düşük için riskli ayların olduğu bu dönemlerde yaşanan düşüklerin çoğu cinsel ilişkiyle alakalı değildir.

Cinsel ilişki pozisyonları yine de dikkat edilmesi gereken son derece önemli konulardan biridir. Çünkü yanlış bir pozisyonda seks yapmak gebelik sürecine olumsuz etki edebilir. Cinsel ilişki pozisyonları ile ilgili gebelik sürecinizi yakından takip eden doktorunuzla görüşmelisiniz fakat eğer süreçte bir sıkıntı yok ve her şey normal seyrinde gidiyorsa aşağıdaki görselde yer alan cinsel ilişki pozisyonlarını rahatlıkla deneyebilir ve sizin için en uygun olanını kullanabilirsiniz. Her iki partnerin de zevk alabilmesi için doğru pozisyonu deneyerek bulabilirsiniz.

Cinsel ilişki esnasında çok fazla zorlamamaya ve ani ve ters hareketler yapmamaya özen gösterilmelidir. Gebelik sürecindeki cinsel ilişkilerde yaşanan orgazmlarda rahimde kasılmalar olacaktır ve bu anne adayı tarafından 4. aydan sonra hissedilmeye başlanır. Bu kasılmalar kısa süreli olacağı için bebeğe bir zarar vermeyecektir.

Gebeliğin son haftalarında cinsel ilişkiye girilmemesi noktasında doktorların tavsiyeleri vardır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.