Ana Sayfa Güncel 12 Haziran 2021 299 Görüntüleme

Fornax Software Firması İle Yazılım Hizmetleri

Fornax Software; yenilikçi bakış açılarıyla kurguladığı programlarla her sektöre hizmet vermektedir. Bu hizmetler şu şekildedir;

SCADA Sistemi

SCADA sistemi, tüm sahaları izleyen ve kontrol eden bir merkezi sistemdir. Veri toplama ve denetim kontrolü olan SCADA, altyapı işlemlerini tesis tabanlı işlemleri kontrol edebilmek için kullanılan ICS anlamına gelmektedir. Genelde endüstriyel işlemlerde kullanılmaktadır. Endüstriyel fırın konusunda çözümler için de iletişime geçilebilir.

MES

MES (Üretim Yürütme Sistemi) 1990 yıllarında ilk defa kullanılmaya başlanmıştır. Bilgisayar destekli bir sistemdir. MES yani İngilizcesi Manufacturing Execution System olarak bilinen bilgi sistemi üretim yürütme sistemi anlamına gelir. MES üretim derecelerinde kullanılan aracıların ve yöntemlerin birlikte olması ile beraber online sistemiyle veri akışların kullanıldığı bilgi sistemidir.

Veri akışları ile birlikte temel işlevlerinde izleme ve yönetme aşamalarını da kontrol eden bir yapıdır. MES yapısı kendini kontrol eden bir sistemdir. Üretim yürütme sistemleri ile üretim performansını yükseltmek ve üretim sistemlerini en doğru şekilde uygulanmasını sağlar. Ürün aşamalarının hakkında güncel ve anlık zamanlı verileri gözlenmektedir.

Oksijen Probu

Oksijen probu, motor kontrol ünitelerin gönderdiği sinyalleri değerlendirerek motora alınan yakıt – hava karışım oranını, fakir karışım mı zengin karışım mı olduğu belirlenir. Motor kontrol ünitesi her zaman en ideal yakıt – hava karışım oranını tutturmaya çalışmakla görevlidir. Ayrıca lamda oranını da Lamda=1 değerinde tutmaya çalışmaktadır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.