Ana Sayfa Güncel 26 Mayıs 2021 537 Görüntüleme

Yabancı Dizi Nasıl İzlenir ?

Yabancı dizi denince son yıllarda akla ilk olarak Amerika merkezli Netflix gelmektedir. 1997 yılında kurulan Netflix, son yıllarda yabancı dizi izlemek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Bir çok ülkede faaliyetlerini yürüten hem faaliyet gösterdiği ülkeye özel yerli yapımlar üreten hem de başka ülkelerini yabancı dizilerini o ülkenin diline dublaj ve alt yazı olarak çeviren firmanın milyonlarca üyesi bulunuyor.

Netflix ülkemize giriş yapmadan önce yabancı diziler sadece internette https://diziizle.blog/yabanci-dizi-izle-full-hd gibi siteler ve D-Smart, Digitürk, Tivibu, Puhu TV, Blu TV gibi platformlardan izlenebiliyordu. Özellikle D-Smart ve Digitürk çok sayıda yabancı dizi ve filmin telifini alarak abonelerine çok sayıda yabancı dizi sunuyordu. Fakat Netflix’in bütün bu yabancı dizilerin yayın hakkını almasıyla yabancı diziler bu platformlardan tek tek çıkartılmaya başlandı.

Geçtiğimiz ay aylık ücretlerine zam yapan Netflix’in en düşük ücreti aylık 40 TL’den başlıyor. %20’den fazla yapılan bu zam çok sayıda tepki çekmesine rağmen geri adım atmayan Netflix’in yeni yapımlar çekebilmesi için bu zammın kaçınılmaz bir son olduğu açıklaması geldi. HD, full HD ve ultra HD özellikleriyle yabancı dizi ve filmleri izleyiciye sunan Netflix ücretlerinin bir kısmı bazı bankaların yaptığı kampanyalarla geri alınabiliyor. Şu ana kadar uzun soluklu bir Türk dizisi çekmeyen Netflix, son yılların popüler yabancı dizilerinin pandemi nedeniyle aksayan çekimlerine başlandığını da duyurdu.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.