Ana Sayfa Güncel 12 Mart 2021 512 Görüntüleme

Nükleer karşıtı eyleme jandarma engeli

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Bileşenleri’nin Japonya’nın Fukuşima kentinde meydana gelen nükleer felaketin onuncu yıldönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlemesi jandarma engeline takıldı. Çevreciler Türkiye’nin ilk nükleer santralinin yapıldığı Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde gitti. Jandarma ekipleri “10 Mart’ın sonu 11 Mart Fukişima” şeklinde pankart ve “Akkuyu pahalıya patlar”, “Susma haykır, nükleere hayır”, Nefes alamıyoruz” şeklinde döviz açan NKP bileşenlerinin santral alanına yaklaşmasına izin vermedi.

MERKEZDE BALONLAR UÇURDULAR 

Jandarma ekipleri basın açıklaması yapılacak yerin uygun olmadığını ifade ederek adres olarak Gülnar ilçe merkezini gösterdi. İzin verilmemesi üzerine NKP Dönem Sözcüsü Aycan Özkan, Büyükeceli merkezinde boş alanda gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. NKP bileşenleri daha sonra ellerinde getirdikleri sarı balonları gökyüzüne bıraktı.

Basın açıklamasının engellenmesine tepki gösteren Özkan, şunları söyledi:

* Orada en fazla 15 dakika sürecek bir etkinliğimiz olacaktı. Fukuşima’yı anacaktık ve önceki gün yapılan temel atma törenini protesto edecektik. Akkuyu’ya gideceğimizi 2 gün önceden ilan etmiştik. Gizli saklı bir şey yoktu. Ama bu demokratik hakkımız bile engellendi. Basın açıklaması yapamadık ama şifahi olarak basına demeç verdik ve balonlarımızı havaya bıraktık.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Bir kadın daha katledildi

Bir kadın daha katledildi