Ana Sayfa Güncel 10 Mart 2021 305 Görüntüleme

HDP’li vekilin eşi, terör operasyonunda tutuklandı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından silahlı terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda HDP’nin Mersin’deki eski il eşbaşkanları M.I. ve Z.Ö., Akdeniz eski ilçe başkanı A.K. ve M.G., Toroslar eski ilçe başkanı A.K., parti yöneticisi R.E. ve üyeler B.Ö. ile Z.İ.’yi gözaltına aldı.

Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilirken emniyete götürülen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan M.I., A.K., M.G., B.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bu arada tutuklananlar arasında bulunan M.I.’nın, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık’nın eşi olduğu ortaya çıktı. DHA

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.