Ana Sayfa Güncel 9 Mart 2021 309 Görüntüleme

Bodrum’da feministlerden davullu, düdüklü gece yürüyüşü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından Feminist İsyan Heryerde adı altında gece yürüyüşü düzenlendi. Bodrum Limanı’ndaki Tepecik Camii önünde dün gece ellerinde davulllar, ziller, tefler, düdüklerle toplanan kadınlar renkli kıyafetleri ile dikkat çekti. Polis yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemi aldı.

BODRUM SOKAKLARINI İNLETTİLER

ERKEKLERİN ÖLDÜRDÜĞÜ KADINLAR ANILDI

Bodrum Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüş sırasında Bodrumluların kadınlara kornalarla destek verdiği görüldü. Belediye Meydanı’nda sazlı sözlü şarkılar söyleyip dans eden kadınlar eylemin sonunda erkek şiddetine maruz kalarak öldürülen kadınların isimlerini okuyup her kadının isminin ardından topluca “Burada” diyerek eylemi sonlandırdı.

FEMİNİST İSYAN HERYERDE

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan yaptığı açıklamada; “Bugün alanlara ‘Feminist isyan heryerde’ pankartı ile çıktık. Türkiye’de kadınların ulusal ve uluslararası kazanımlarına yönelik tahammülsüzlük ve bu tahammülsüzlüğün geldiği politik düzlem, 8 Mart’ın feminist isyan her yerde sözleri ile alanlara taşınmasını zorunlu kıldı. Her gün erkekler tarafından sistematik şiddete maruz kalmamızın, her gün öldürülmemizin, yoksullaşmamızın, işsizlikle karşı karşıya kalmamızın, eğitimsiz bir hayata mahkum edilmemizin nedeni pandemi yada covid-19 değil, iktidar ve onun  uygulamaya koyduğu politikalardır. Bu nedenle artık kadınların itirazı ve itirazın geldiği isyan bugün artık hayatın her bir karesinde yer almaktadır. Evde, işte, kampüste, medyada, sokaklarda, kürsüde, mecliste her yerde feminist isyandayız” diye konuştu.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.