Ana Sayfa Güncel 7 Mart 2021 297 Görüntüleme

AKP’li belediye İBB’nin yolunu mülkiyetine geçirdi

İSTANBUL Büyükşehir Bele­diyesi’nin (İBB) yetki alanında kalan Güngören Caddesi ile Do­ğanbey Caddesi’nin kesişiminde bulunan yol kavşak alanı, AKP’li Güngören Belediyesi tarafından “yol genişletme çalışması” yapı­lacağı gerekçesi ile 2019 ‘da imar planı değişikliği yapıldı.

Planlar 2020 yılında onaylandı. Plan ile yol fazlası olan tescil dışı alana, komşu parseli ile bütünlük oluş­turması için “özel sağlık tesisi” fonksiyonu verildi. Tescil dışı alan, Güngören Belediye Encü­meni’nin 20 Şubat 2020 tarihli kararı ile bir parsele dönüştürül­dü ve mülkiyeti belediye adına tescil edildi. Belediye, 17 Aralık 2020’de yeni oluşturduğu ve mülkiyetine aldığı 1700 metre­karelik 381 ada 5 parseli, 12 mil­yon 850 bin TL tahmini bedel ile satışa çıkaracağını da duyurdu.

İBB Başkanlığı da kararın iptali için Güngören Belediyesi’ne da­va açtı. İstanbul 9. İdare Mahke­mesi, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulan­ması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 3 Şubat 2021 tarihinde oybirliği ile yürütme­nin durdurulmasına karar verdi. Ana arterlerde yetkinin Büyük­şehir Belediyesi’nde olduğu be­lirtildi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.