Ana Sayfa Güncel 20 Nisan 2008 9 Görüntüleme

CEZAEVİNDE İlteriş KARACA YA İNFAZ TEŞEBBÜSÜ

Ülkemizde ceza evleri kapasitesinin neredeyse 3-4 katından fazla tutuklu ve hükümlü barındırırken aynı zamanda güvenlik açısından da büyük sorunlar oluşmaya başladı. Ceza evi şartlarının ağırlığı ile beraber ,ceza evinde kalan kimsenin güvende olmadığı son olaylarla anlaşıldı. İzmir de ceza evinde tutuklu bulunan İlteriş KARACA bıçaklı saldırıya uğradı. Vücudunun değişik yerlerinden yaralanan tutuklu şahıs hastaneye kaldırıldı. Dışarıdaki hasımlarının ellerinin cezaevine kadar ulaştığı anlaşılan İlteriş KARACA yı Çetin isimli bir mahkumun bıçakladığı bildirildi.

‘Taner ÇELİK in dediğini yapmazsan seni öldürürüz ‘ diyerek saldıran kişi veya kişilerin infazcı oldukları, asıl faillerin dışarıda serbest geziyor olmaları olayın ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ceza evlerinin güvenliği bu olay ile sorgulanmaya başladı. Ceza evi dışında olan biri Cezaevinde olan hasmını bıçaklata biliyorsa kimsenin artık güvende olmadığı bir sistemin cezaevlerinde hüküm sürdüğü bariz bir şekilde ortaya çıktı. Cezaevi yönetimi sorumlular hakkında tahkikat başlatmış olsada, Savcıların güçlü bir soruşturma iradesiyle ihmali olanlar ve suçluları bulup adalete teslim etmesi belki tutuklu ve mahkum yakınlarının yüreklerine su serpecek. Umarız İlteriş KARACA olayı bir daha yaşanmaz. Umarız Cezaevleri tutuklu ve mahkumlar için sadece mahkeme kararlarının infaz edildiği yer olur .İsteyenin istediği kişiyi tehdit ettiği ,infaz ettiği yer olmaktan çıkar.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.