Ana Sayfa Güncel 29 Temmuz 2021 314 Görüntüleme

MSB’den ‘Afganistan’ açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

* Kuzey Irak’ta Pençe Harekatlarında şu ana kadar 215 terörist etkisiz hale getirildi.Son iki ayda 10’u büyük, 30’u orta çaplı 40 operasyon yapıldı. Bu yılın başından itibaren 1595 terörist etkisiz hale getirildi.

* Son gelişmeler ışığında İran sınırında gerekli birlik kaydırmaları ve takviyeler yapılmıştır, Mehmetçik, sınır ihlallerini engellemek için faaliyetlerini yürütmektedir. Göreve devam edilmesi durumunda TSK unsurlarının Afganistan’da muharip görevi olmayacak, meşru müdafaa dışında operasyonel görevde bulunmayacaktır. Görüşmeler devam ediyor. Türkiye’nin oradaki varlığı muharip olmayacak.

* Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz’de menfaatlerini korumakta kararlı. Yunanistan provokasyona devam etmektedir, silahlanma gayretleri yakından izlenmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.