Ana Sayfa Güncel 22 Nisan 2021 235 Görüntüleme

Kolombiyalı hırsızlık çetesinden 25 milyon liralık vurgun! Mağdurların tek tek çetelesini tutmuşlar

İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Muratpaşa ilçesinde A.D.’nin sattığı ev sonrasında otomobilinden 315 bin lirasının çalınması ihbarıyla harekete geçti.

Kurulan özel ekip, şüphelilerin A.D.’yi tapu müdürlüğünden beri takip ettiklerini ve yabancı uyruklu olduklarını tespit etti. 20 günlük sürede 800 saatlik MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarını izleyen ekipler, şüphelileri İstanbul’a kadar takip etti.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Kolombiya uyruklu karı koca J.Z.M., L.G.O. ile kardeşi A.G.O., Üsküdar ve Fatih ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalandı.

5 İLDE 2,5 MİLYON LİRA ÇALIP YURT DIŞINA AKTARMIŞLAR

Şüphelilerin üzerleri ve ikametlerinde yapılan aramada, 100 euro, 3 bin 400 dolar, 8 Kolombiya Pezosu, 5 pound, 9 bin 75 lira, 9 telefon, 2 adet araç lastik patlatma aparatı, 26 adet ankesörlü telefon kartı, çeşitli ziynet eşyaları, el telsizi ve sahte pasaportlar ele geçirildi. Şüphelilerin Adana, Bursa, Samsun, Gaziantep ve İzmir illerinde aynı yolla yaklaşık 2 milyon 500 bin lira para çaldıkları, paraları ise yurt dışına aktardıkları ortaya çıktı.

22 MİLYON LİRAYI NOT DEFTERİNE TEK TEK İŞLEMİŞLER

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan polisin, şüphelileri evde kıskıvrak yakaladığı anlar kameralara yansıdı. Polisin kapıyı açan şüphelileri yere yatırıp gözaltına aldığı anlar saniye saniye kaydedildi. İHA

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.