Ana Sayfa Güncel 4 Mart 2021 342 Görüntüleme

Tarihi Kebapçı İskender davası: Ellerinde büyüdüğümüz insanlar dolandırdı

Bursa’da, 1867 yılında Mehmet Oğlu İskender tarafından kurulan İskenderoğlu Kebap, yaklaşık 150 yıl boyunca aile fertleri tarafından işletildi. Günümüzde, firmanın 4’üncü kuşak temsilcisi olan kardeşler Kayhan İskender İskenderoğlu ile Oğuzhan İskenderoğlu, çalışanlarının bir kısmının usulsüz yollarla müşteriden para aldığı yönünde şikayet aldı.

Bunun üzerine 2 kardeş, restoran çalışanlarını takibe aldı. İskenderoğlu kardeşler, mutfak ve kasa kısmındaki güvenlik kameralarına ait görüntülerden mutfaktan çıkışı yapılan porsiyonları sayıp, gelir ve giderleri karşılaştı.

Böylece kasada bir günde yaklaşık 5 bin lira eksik girdi olduğu saptandı. Kardeşler, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, işletmedeki güvenlik kameralarının 4 bin saatlik görüntü kaydını inceleyen polis, usulsüz para aldıkları belirlenen 12 çalışanı gözaltına aldı.

LOKANTA HİLELERİYLE ZARARA UĞRATILDIK

Yolsuzluğun ortaya çıkması üzerine açıklama yapan Kayhan İskender İskenderoğlu çalışanların yaptığı usulsüzlükleri tek tek şöyle sıraladı:

  • Elden hesap alma,
  • Adisyonu iptal gösterme,
  • Hayalet masa olarak tabir edilen ve masadan kalkan müşterilerin yerine yeni bir müşteri geldiği zaman yeni bir adisyon açmak yerine, aynı masaya servis yapıyormuş gibi devam ederek, pahalı yiyeceklerin hesabının elden alınması,
  • Adisyona sadece meşrubatların işlenmesi

Soruşturmada son 5 yılın araştırıldığını belirten İskenderoğlu, yolsuzluğun yaklaşık 12 yıl devam ettiğini ve 7 milyon lira zararları olduğunu iddia etti.

DAVA BAŞLADI

Soruşturma sonunda haklarında dava açılan tutuksuz 12 sanığın yargılanmasına bugün Bursa 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya, Oğuzhan İskenderoğlu ve avukatları ile sanık avukatları katıldı.

Duruşma bitiminde açıklama yapan Oğuzhan İskenderoğlu, adaletin tecelli edeceğine inandığını belirterek, “Bu mesele 8 ay öncesinden başladı. Medyaya yeni intikal etti. Sizlerin vasıtasıyla tüm Türkiye’nin haberi oldu. Bizler böyle olmasını istemezdik ama sonuçta mağdur durumdayız” dedi.

“ELLERİNDE BÜYÜDÜK” 

İskenderoğlu şöyle devam etti: “Özellikle belirtmek istiyorum ki bu işveren ve işçi arasında görülen bir mesele olsa da, paradan ziyade bizim değer verdiğimiz şeyler var. Biz bir aile işletmesiyiz ve burada bahsettiğimiz kişiler burada uzun yıllar çalıştıklarından dolayı gurur duyduğumuz, göğsümüz kabara kabara anlattığımız kişilerdi. Ben ve kardeşimin ellerinde büyüdüğümüz insanlardan bahsediyoruz. Yargı süreci devam ediyor.  Adalete güveniyoruz.”
DHA

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Taksicilik Nedir ?

Taksicilik Nedir ?