Ana Sayfa Sağlık 3 Mart 2021 365 Görüntüleme

Çorapla uyumanın zararları

Çorapla uyuduğunuzda, çorap lastikleri uzun süre bacaklarınıza baskı yapar. Bunun sonucunda da ‘periferik’ dolaşım olumsuz etkilenir, yani o bölgedeki kan dolaşımı bozulur.

Kan dolaşımının bozulması da ayakta morarmalar, derinin kuruması ve uzun vadede tırnaklarda şekil bozuklukları gibi sorunları beraberinde getirir.

Çorapla uyuduğunuzda, ayaklarınız terleyip havasız kalacağı için ayakta mantar enfeksiyonları oluşabilir. Bunun yanı sıra ayaklarınızda nasır, egzama, tırnak batması ve benzeri rahatsızlıklar baş gösterebilir.

Sadece yatarken değil, günlük hayatta da çorap kullanımına özen göstermelisiniz. Ayağı terletmeyen pamuklu çoraplar tercih etmeli ve çorapları sık sık değiştirmelisiniz. Çorapların yıkandıktan sonra iyice durulandığına da emin olmalısınız.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.