Ana Sayfa Teknoloji 5 Şubat 2021 516 Görüntüleme

Xiaomi Türkiye’de telefon üretimine başlıyor! Fiyatlar düşecek mi?

Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News’te Teknolojioku‘ya abone olun

Teknolojioku‘ya Google News’te abone olun

Abone Ol


Xiaomi, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de akıllı telefon üretimine başlayacağını resmi olarak açıkladı. Çinli teknoloji üreticisi bu yatırımıyla hem mavi yaka hem beyaz yaka olmak üzere yaklaşık olarak tam 2.000 kişiye istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

Yeni teknolojilerin üretimi için durmadan çalışan Xiaomi hem yeni ürünleriyle hem de Türkiye’deki yatırımlarıyla büyümesini sürdürecek. Peki, bu üretim ve yatırım sonrası fiyatlar düşecek mi?

Xiaomi Türkiye’de telefon üretecek

Xiaomi muhtemelen ilk etapta orta segment telefonlarını ülkemizde üretecek. Devletimizin de üretim için gümrük vergisini düşürmesi ile fiyatlarda büyük bir indirimin olacağı söyleniyor. Ancak bu indirim hemen olmayabilir. Üretimin reel pazara etkisini 2021’in sonuna doğru göreceğiz.

Xiaomi’nin ülkemizde fabrika açmasını teknik servis ve mağazalar izleyecek. Bu sayede Xiaomi, Redmi ve POCO telefon sahipleri satış öncesi ve sonrası alacakları desteklerden memnun kalacak.

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu konuyla ilgili olarak: “Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye’de başlayan yolculuğumuzun bizi bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak, Türkiye’nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz.” dedi.

Salcomp Avrupa Direktörü David Chang üretim ile ilgili olarak; “Türkiye’ye yeni teknolojiler kazandırabilmek ve Türk üreticisini pazarda bir adım daha öne taşıyabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırım hepimiz için bir başlangıç. Bu topraklarda daha büyük işlerin altına imza atacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.